Our activities!!!

November

Numbers to 10- Αριθμοί μέχρι το 10

Μαθαίνουμε να μετράμε μέχρι το 10 μέσα από ρουτίνες της τάξης καθώς και διάφορα τραγούδια.

Seasons -Εποχες

Μαθαίνουμε τις εποχές του χρόνου εστιάζοντας στο φθινόπωρο!! τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα και εμείς μάθαμε τα χρώματα των φύλλων (red, brown, yellow, green) και τραγουδήσαμε το leaves are falling μαθαίνοντας τα μέρη του σώματος (head, shoulders, hands, feet, tummy)

December

Weather – καιρός 

Μαθαινουμε για τον καιρο και εντασσουμε το ” what’s the weather like today?” στην καθημερινη μας ρουτινα!

Winter clothes- ρούχα του χειμώνα 

(Λεξιλογιο: hat, scarf, mittens/gloves, jacket, boots)

Μάθαμε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και για το πως γιορτάζονται σε διάφορες χώρες στον κόσμο και φτιάξαμε Christmas decorations!!!

January 

Hibernation – χειμερία νάρκη 

Ενα από τα θέματα του Ιανουαρίου ήταν η χειμερία νάρκη (hibernation)! Μάθαμε ποια ζωάκια πέφτουν σε hibernation και δουλέψαμε σε ομάδες για να φτιάξουμε το δάσος όπου κάθε ζωάκι θα πέσει σε χειμερία νάρκη!!!

(Λεξιλογιο: hibernation, snake, bear, frog, rabbit, turtle)

February

Το Φεβρουάριο ασχοληθήκαμε με το βιβλίο “We are going on a bear hunt” και μέσα από δραματοποίηση και κίνηση πήγαμε και μεις σε ένα “κυνήγι αρκούδας ” φτιάχνοντας ένα χάρτη με τα διάφορα μέρη από τα οποία θα πρέπει να περάσουμε!! Μπορείτε να βρείτε την ιστορία, για να πάτε και εσείς με τα παιδιά σε ένα “bear hunt” στο σπίτι, στο παρακάτω link:

(Λεξιλογιο: bear, cave, grass, river, mud, forest, snowstorm)

March

Με τον ερχομό της άνοιξης αρχίσαμε να μαθαίνουμε για το πως μεγαλώνουν τα ζώα και τα φυτά την άνοιξη!!

 Το πρώτο μας θέμα τον Μάρτιο ήταν η μηλιά (apple tree)! Μάθαμε για το life cycle of an apple (τον κύκλο ζωής του μήλου) μέσα από δραματοποίηση και παιχνίδι και φτιάξαμε βιβλιαράκια με τα στάδια ζωής ενός μήλου!!! 

(Λεξιλογιο: seed, tree, flower, apple, spring) 

Μάθαμε για τη γιορτή της γυναίκας, μιλώντας για σημαντικές γυναίκες στην ιστορία και στη ζωή μας και φτιάξαμε λουλούδια για μια σημαντική γυναίκα στη ζωή μας!

Στο υπόλοιπο του Μαρτίου και τον Απρίλιο θα ασχοληθούμε με την άνοιξη, το saint Patrick’s Day και το Πάσχα!!! 

 Mε αφορμή την ημέρα κατά της σχολικής βίας, μάθαμε για το bullying καθώς και για το ποσο σημαντικές είναι οι πράξεις και τα λόγια μας. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αντιμετωπίσει το bullying και να είναι γενναίος, ευγενικος και να χαρίζει καλοσύνη και χαμόγελα!!

April

Τον Απρίλιο ασχοληθήκαμε με το Easter! Μάθαμε πως γιορτάζεται το Πάσχα σε διάφορες χώρες καθώς και για το Easter bunny!! βάψαμε πολύχρωμα Easter eggs, φτιάξαμε Easter baskets και ετοιμαστήκαμε για ένα υπέροχο, Easter egg hunt!!! που έκρυψε άραγε τα chocolate eggs το Easter bunny??

May

Στο ξεκίνημα του μήνα μάθαμε ένα τραγουδάκι και φτιάξαμε χρωματιστά heart flowers για τις μανούλες μας για να γιορτάσουμε το mother’s day !

στο υπόλοιπο του Μαΐου διαβάσαμε την ιστορία the very hungry caterpillar. κάναμε επανάληψη τους αριθμους και μάθαμε διαφορά φρούτα και φαγητά καθώς και τον κύκλο ζωής της πεταλούδας! 

June

τον Ιούνιο κάναμε πρόβα για τη γιορτή του σχολείο..

Μάθαμε τα μέσα μεταφοράς (car, taxi, aeroplane, helicopter, bike, motorbike, ship, boat, train, bus)…