Αγαπημένα μας παιδιά και αγαπητοί μας γονείς

Έχουμε ευχάριστα νέα! Το σχολείο μας ξανανοίγει παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα και η πρωινή ζώνη.

Εφόσον η σχολική μας μονάδα διαθέτει κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρία (3) υποτμήματα των 14 μαθητών, χωρίς να χρειάζεται  να φοιτούν εκ περιτροπής αλλά κάθε μέρα αφού έχουμε αυτή  τη δυνατότητα.

Διαρρυθμίσαμε τις τρεις αίθουσες διδασκαλίας έτσι ώστε να υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, όσο περισσότερο ήταν δυνατόν , με τα τραπεζάκια να έχουν κοινό προσανατολισμό και τα παιδιά να κάθονται διαγωνίως για την αποφυγή της διασποράς του ιού με φτέρνισμα ή βήχα.

Περιορίσαμε κατά το ήμισυ το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό , αποκλείοντας ό,τι είναι κατασκευασμένο από υλικό που δεν καθαρίζεται και δεν απολυμαίνεται εύκολα(χαρτί, ύφασμα)  και περιοριστήκαμε μόνο στα ξύλινα και πλαστικά παιχνίδια.

Ο Δήμος Παλλήνης μας προμήθευσε αντισηπτικά  που τα τοποθέτησαν σε δύο σταθερά σημεία αλλά και μπουκάλια για τις τάξεις.

Οι επιφάνειες θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα, μία κατά τη διάρκεια και μία με τη λήξη του ωραρίου.

Κάθε υποτμήμα θα βγαίνει σε ξεχωριστή ώρα διάλειμμα και θα τρώνε μέσα στην τάξη και όχι στην τραπεζαρία.

Θα υπενθυμίζουμε στα παιδιά το συχνό πλύσιμο των χεριών και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στην εκπαίδευσή τους στη χρήση του αντισηπτικού!

Μέσα στο συρτάρι του κάθε παιδιού υπάρχει ένα σακουλάκι με zip με τα ατομικά του είδη (μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ψαλίδι, πλαστελίνη).

Στο σχολείο έγινε απολύμανση από το Δήμο στην αρχή της πανδημίας και θα ξαναγίνει άμεσα, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην τήρηση των αποστάσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στο σχολείο!!!

Θα παραδίδετε τα παιδιά στη νηπιαγωγό στην πόρτα της εισόδου και θα τα παραλαμβάνετε από εκεί  ένας –ένας !!!

Είμαστε βέβαιες ότι στην προσπάθειά μας για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, είστε όλοι αρωγοί προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και χαρούμενο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας !