Κάνοντας τον απολογισμό της σχολικής χρονιάς, που είχε νέες συνεργασίες και γενικότερα δύσκολες περιπτώσεις εντός και εκτός τάξης, η κινητήριος δύναμη ήταν η ακούραστη προσπάθεια προσφοράς και η ασίγαστη επιθυμία δημιουργίας καινοτόμων προγραμμάτων.

Κίνητρο και έμπνευση για εμάς, ήταν ένα άρθρο της φίλης του σχολείου μας Χρύσας Κουράκη, με τίτλο «Σπίτι μου σπιτάκι μου…» και θέμα το σπίτι στην παιδική λογοτεχνία.

«Το σπίτι» λοιπόν, μπήκε στην καθημερινότητα του σχολείου , ως γενικός τίτλος των εργαστηρίων δεξιοτήτων με την καθοδήγηση των υπεύθυνων πολιτιστικών θεμάτων κ. Κουράκη και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Βορύλλα, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Εμπνευστήκαμε, μάθαμε, δημιουργήσαμε, ζωγραφίσαμε, παίξαμε, διαβάσαμε .

Για την υλοποίηση των εργαστηρίων Δεξιοτήτων προγραμματίσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς επισκέψεις σε μουσεία και στην Εθνική Πινακοθήκη, οι οποίες λόγω των περιορισμών COVID 19, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν όλες. Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στην Πλάκα και στον Υδροβιότοπο της Βραυρώνας.

Μας επισκέφθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου (παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ), τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Παμμακαρίστου. Τους χαρίσαμε την αγάπη μας μαζί με πολλά βιβλία και παιχνίδια.

Μας επισκέφθηκε «Ο άλλος άνθρωπος» από την Κοινωνική Κουζίνα , μαζί του φεύγοντας πήρε τρόφιμα και λίγα χρήματα για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μας επισκέφθηκαν συγγραφείς για την παρουσίαση των βιβλίων τους που επιλέχθηκαν για τα εργαστήρια Δεξιοτήτων :

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη με το βιβλίο «Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι»

Διαδικτυακά η Μαρία Παπαγιάννη με το βιβλίο « Η Κιβωτός της Θέκλας».

Η Ίρις Σαμαρτζή με το βιβλίο «Τάτα;», όπου ταυτόχρονα για τα δύο τμήματα έγινε ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Ο Δικαίος Χατζιπλής με το βιβλίο ” Η κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή”

Η γιορτή λήξης του σχολικού έτους ήταν αφιερωμένη σ’ ένα βιβλίο που μας κέρδισε από την πρώτη ανάγνωση, «Στο Πικεφί», της Μαρίας Παπαγιάννη. Τα δύο αδέρφια του βιβλίου παίζουν και ονειρεύονται στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Ονειρεύονται έναν όμορφο κόσμο για όλα τα παιδιά, που έχουν δικαίωμα σε ειρήνη, σε στέγη, σε πατρίδα, σε οικογένεια, σε ασφάλεια…Μοιραστήκαμε τη χαρά της γιορτής με τη συγγραφέα του βιβλίου Μαρία Παπαγιάννη που μας τίμησε με την παρουσία της.

Κλείνοντας πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Χρύσα Κουράκη και στη Βέρα Βορύλλα, στους συγγραφείς που ήταν μαζί μαζί μας και περισσότερο στα παιδιά μας, που εργάστηκαν ομαδικά, αγάπησαν το σχολείο και πάνω από όλα αγάπησαν ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!