Αγαπητοί γονείς

Το θέμα των εργαστηρίων δεξιοτήτων «σπίτι μου σπιτάκι μου», συνεχίζει να μας εμπνέει! Στη συνέχεια της  θεματικής  υποενότητας  «το σπίτι μου , σώμα και ψυχή», θα μάθουμε για τα δικαιώματα των παιδιών, τόσο επίκαιρα και σημαντικά  στην εποχή μας.

Σκεφτήκαμε ότι τα λαϊκά παραμύθια τα λένε όλα και είναι τόσο λυτρωτικά για τα παιδιά! Στα ελληνικά λαϊκά  παραμύθια, υπάρχει ο κακός της ιστορίας, που δημιουργεί προβλήματα στον ήρωα, αλλά υπάρχει και ο υπερασπιστής του, που του δίνει λύση συμβολική ή πραγματική για το πρόβλημα. Ο ήρωας μπορεί να στερείται βασικά αγαθά και δικαιώματα, αλλά πάντα λυτρώνεται και αποκαθίσταται!

Ας δώσουμε στα παιδιά μας αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον και μια παραμυθένια ματιά στη σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας !Με αφορμή τη μέρα των δικαιωμάτων των παιδιών  (20 Νοεμβρίου), θα είναι μαζί μας  η αφηγήτρια παραμυθιών Σάσα Βούλγαρη  την Παρασκευή  19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, για να μας αφηγηθεί τα ωραιότερα λαϊκά  παραμύθια με θέμα παιδιά που ίσως δεν έχουν σπίτι, οικογένεια, εκπαίδευση, βασικά υλικά αγαθά, αλλά διαθέτουν δύναμη ψυχής και στο τέλος θα βγουν νικητές ! Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα !

Καλούμε κι εσάς αγαπητοί γονείς, όσοι από εσάς μπορείτε να παραβρεθείτε, να έρθετε για να ζήσουμε μαζί τη μαγεία των λαϊκών παραμυθιών. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στις δασκάλες της τάξης σας για να αφήσετε το όνομά σας.

Και οι δράσεις μας συνεχίζονται, με την επιθυμία να επανέρθουμε στην κανονικότητα και να προσφέρουμε στα παιδιά μας όλα όσα το προηγούμενο διάστημα στερήθηκαν. Τίποτα από όσα προγραμματίζουμε δεν μπορούν να υλοποιηθούν  χωρίς τη δική σας βοήθεια.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα ΑΜΕΑ, θα μας επισκεφθούν  παιδιά από το Ειδικό Σχολείο της Παμμακαρίστου στη Νέα Μάκρη, για να συμμετέχουμε από κοινού σε δράσεις, να παίξουμε μαζί , να κάνουμε την αγάπη πράξη και να δείξουμε ότι μπορούμε να αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα !

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 , θα περάσουμε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο απόγευμα γονείς, παιδιά και δασκάλες,(ανά τμήμα) συμμετέχοντας σε εργαστήρια με την καθοδήγηση της βραβευμένης εικονογράφου  και συγγραφέα της «Τάτα», Ίριδας Σαμαρτζή.

Όλες οι δράσεις θα γίνουν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία .

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.

Με εκτίμηση

Η προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου Γέρακα

Κατερίνα Μανώλη