Τα παιδιά μου αγάπησαν πολύ τη δρ. Χρύσα Κουράκη, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης ΠΕ Ανατ. Αττικής , με ρωτούσαν ποτε θα ξανάρθει, δεν ήθελαν να κλείσουμε τη σύνδεση και ήθελαν να φτιάξουμε αμέσως το βιβλίο. Μου ζητούσαν να τους πω τους τίτλους των βιβλίων που μας παρουσίασε και τους εκδοτικούς οίκους. Χθες, κάναμε μια μεγάλη ΒΟΥΤΙΆ ΣΤΟ ΒΙΒΛΊΟ! Τα παιδιά στο τέλος τα είπαν όλα :Σ ευχαριστούμε κυρία Χρύσα που μας έμαθες τόσα για τα βιβλία!

Της δείξαμε τα αγαπημένα μας βιβλία κι εκείνη μας μίλησε για τα είδη των βιβλίων. Για βιβλία γνώσεων, ποίησης, μυθιστορήματα, εικονοβιβλία… Μας “διάβασε” σιωπηλά βιβλία, “η αρπαγή της κότας” και το “ΖΟΥΜ”

Μας μίλησε για τα βιβλία ακορντεόν και μας διάβασε το “είναι καλό να έχεις ένα παπάκι” ή “είναι καλό να έχεις ένα αγοράκι”, ένα βιβλίο ακορντεόν διπλής ανάγνωσης.

Φτιάξαμε τα δικά μας βιβλία με τις οδηγίες της κυρίας Κουράκη και αφού είχαμε εκτυπώσει το εξώφυλλο από το Ίδρυμα Λαμπράκη. Οι γονείς, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, παρέλαβαν από το σχολείο τα βιβλιαράκια και την ημέρα της παρουσίασης βοήθησαν τα παιδιά στη βιβλιοδεσία!

Μάθαμε και για το δακτυλικό αποτύπωμα του βιβλίου

Και για τη δομή μιας ιστορίας…

Δείξαμε τα βιβλιαράκια μας και υποσχεθήκαμε να κάνουμε τη δική μας ιστορία!

Στο τέλος ευχαριστήσαμε την κυρία Χρύσα Κουράκη που ήταν μαζί μας και μας έμαθε να φτιάχνουμε βιβλία!